مدیرکل دامپزشکی خراسانشمالی:
گرایش مردم به لبنیات فله نگران کننده است
به گزارش احراز http://Ehraaz.ir، حمید رمضانی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تمایل مردم استان به مصرف لبنیات فله است و در این زمینه نگرانی زیادی برای افزایش بیماری تب مالت به عنوان بیماری مشترک انسان و دام وجود دارد.
وی افزود: در این زمینه باید فرهنگ سازی شود و مردم را از بیماره های مشترک بین انسان و دام آگاه کرد.
رمضانی با بیان اینکه مردم ما هنوز نسبت به مشکلات استفاده از لبنیات فله ای و سنتی آشنا نشده اند، گفت: میزان مصرف شیر پاستوریزه در استان بسیار ناچیز است و اکنون شیر فله ای در مغازه های استان به وفور قابل دسترس است.
ساماندهی کشتارگاه دام
وی با تاکید بر لزوم ساماندهی کشتارگاه های دام در استان گفت: اکنون ۲ کشتارگاه در بجنورد و اسفراین به صورت صنعتی فعال است در حالی سایر شهرستان های خراسان شمالی نیازمند راه اندازی کشتارگاه صنعتی است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۸۵۰ هزار دام زنده از استان خارج و به نوعی خام فروشی می شود و بر این اساس ظرفیت برای ایجاد کشتارگاه صنعتی دام در خراسان شمالی وجود دارد تا سود پرورش دام نصیب استان شود.
رمضانی افزود: خراسان شمالی سه درصد جمعیت دام کشور را دارد اما سهم این استان تنها هفت دهم درصد از کشتارگاه های صنعتی کشور است.
وی تصریح کرد: همچنین ۷ دهم درصد از جوجه ریزی سالن های مرغداری های کشور در استان انجام می شود اما ۲.۷ درصد از کشتارگاه های طیور کشور در این استان است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه دام مبتلا به تب مالت باید کشتار شود، گفت: برخی دامداران از کشتار دام خودداری کرده و در برابر آن مقاومت می کنند.
وی اضافه کرد: پیش از این دامدار بابت کشتار دام آلوده به تب مالت غرامت دریافت می کرد اما اکنون پرداخت این غرامت تنها از طریق بیمه است و متاسفانه بسیاری از دام های استان نیز زیر پوشش بیمه نیست.
رمضانی نبود شرکت حمل و نقل مختص دام و نهاده های دامی را از دغدغه های استان عنوان کرد و بیان کرد: در استان مشکلی به لحاظ ناوگان و لجستیک برای حمل دام نهاده دامی وجود ندارد اما نیاز است تا شرکت حمل و نقل تخصصی در این زمینه ایجاد شود.
در استان خراسان شمالی ۲ میلیون و ۱۲ هزار راس دام سبک شامل گوسفند و بز، ۷۹ هزار راس دام سنگین از جمله گاو و گوساله و ۲ هزار و ۴۰۰ نفر شتر وجود دارد که سالانه ۲۲۱ هزار و ۱۱۸ تن انواع محصول از جمله گوشت قرمز، گوشت مرغ، شیر، عسل و تخم مرغ تولید می شود.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰